pianospel.de (DE)pianospel.eu (GB)pianospel.be (BE)

Muziek gecomponeerd en gespeeld door leerlingen

 

Beluister en download muziek gespeeld door leerlingen en bekijk hun persoonlijk pagina.

Noten lezen en Muziektheorie - VirtueleLesruimte.nl

 

Charlie Minter - Steppin

Charlie Minter

Steppin' Spiral Staircases

Charlie Minter verteld hoe Steppin' Spiral Staircases is ontstaan:

"Voor het vak muziek moesten we als onderdeel van ons eindexamen allemaal een compositie schrijven. Van tevoren kregen we te horen uit welke 10 instrumenten we konden kiezen en kregen we een paar tips over hoe je het het beste kan aanpakken. Voor de rest was de opdracht vrij, dus je kon zelf kiezen welke van die 10 instrumenten je wilde en wat voor stijl muziek je daarmee wilde schrijven. Als je er even niet uitkwam met het componeren, kon je een afspraak maken met een leerling van het conservatorium in Den Haag, die je dan vaak heel goed verder kon helpen.

Toen iedereen klaar was met componeren, kwam het ASKO/Schönberg ensemble een middag bij ons op school, om alle composities in te studeren. Ze hadden jammer genoeg maar twintig minuten per compositie de tijd, wat dus wel echt te weinig was. Die avond werden de composities in de aula uitgevoerd voor alle leerlingen en ouders. Dat was natuurlijk een fantastische afsluiting van een periode hard werken aan de compositie.
Later zijn er een paar composities uitgekozen die, samen met nog wat andere composities van andere scholen die ook aan dit project mee deden, in Paradiso werden gespeeld."

 

Steppin' Spiral Staircases, gecomponeerd door Charlie Minter

 

Download pdf